Telefoonnummer Ongering

Welkom bij Ongering!

terug naar overzicht

Overzichtskaart Provincie Groningen

Availability: Out of stock

Gelijst € 125,00
Litho - 1944
Maat 52 - 51

origineel

Om te bestellen neem contact op met Ongering.
050 - 312 36 77 of met mail naar
info@ongering.nl
next
Overzichtskaart Provincie Groningen

Alle afbeeldingen


Klik op de afbeelding om te vergroten.

Details

Uit : BROUWER, FOP. I. (SAMENSTELLER) Zwerven door Groningen, het land van Wierden en Heerden.
Assen, Van Gorcum, 1944. door Johan Dijkstra.

Foppe Inne Brouwer (Groningen, 17 november 1912 – Haren, 20 december 1991), beter bekend als dr. Fop I. Brouwer, was een Nederlandse bioloog enradiopresentator.

Fop I. Brouwer promoveerde in 1958 met een proefschrift over het leven en werk van de natuurbeschermer Eli Heimans. In 1939 maakte hij zijn eerste programma voor de VARA-radio: Een wandeling door de herfstnatuur.

In 1952 kreeg Brouwer een tweewekelijkse rubriek bij de VARA: Langs ongebaande wegen - Drs. Fop I. Brouwer neem ons mee naar buiten. Maar de meeste bekendheid kreeg hij vanwege zijn medewerking aan het wekelijkse programma van Bert Garthoff op de zondagmorgen, dat zomers Weer of geen weer en 's winters IJs en weder dienende heette en vanaf 1955 werd uitgezonden. Hij sloot zijn praatjes altijd af met de gevleugelde woorden: al wat leeft en groeit en ons altijd weer boeit. In 1974 hield hij zijn 2500ste radio-praatje.[1] Naast zijn werkzaamheden voor de VARA was Fop I. Brouwer ook verbonden aan de RONO en na de opsplitsing van de RONO aan Radio Noord.

Als vrijmetselaar was Brouwer lid van de Groningse loge L'Union Provinciale, waarvan hij van 1961 tot 1972 voorzittend meester was.

Brouwer ontving voor zijn inspanningen om de natuur onder de aandacht van een groot publiek te brengen in 1989 de Zilveren Anjer, die hem werd uitgereikt door Prins Bernhard.

Fop Brouwer is een van de Noord-Nederlanders naar wie een Spurt is vernoemd: treinstel nummer 10238 van Arriva Personenvervoer Nederland kreeg de naam "Foppe Inne Brouwer".

 

Additional Information

Soort origineel