Telefoonnummer Ongering

Welkom bij Ongering!

terug naar overzicht

Boerderij bij Uithuizen (verkocht)

Availability: Out of stock

Los verkocht
Aquarel - 2012
Maat 36 - 45.5
Geurt Busser, 1947-
origineel

Om te bestellen neem contact op met Ongering.
050 - 312 36 77 of met mail naar
info@ongering.nl
Boerderij bij Uithuizen (verkocht)

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Details

Geurt Jetze Busser is geboren in Leeuwarden (1947), maar hij bracht zijn vroegste jeugd door in de Brekkenpolder bij Lemmer. Na de HBS in Groningen is hij een jaar op de kunstacademie geweest, maar hij voelt zich desondanks autodidact.

Na de academie maakte hij kennis met het aquarel: 'een gezond, opgewekt materiaal'. Naast verschillende baantjes als magazijnbediende, particulier chauffeur, verkoper, vormingsleider en leraar bleef hij zijn materiaal, het aquarel, trouw. Hij exposeerde in 1969 voor het eerst in Denemarken, daarna met een tamelijke regelmaat in Nederland en in 1984 in Duitsland. Vanaf 1978 werkt hij als bezeten in het Lauwersmeer en op het Hogeland van Groningen.

Zijn woonplaats is Warffum. De rust, de ruimte en de wijdsheid van de Waddenzee en het natuurlijk licht boven een open horizon zijn de steekwoorden die kenmerkend zijn voor de schilderijen van de Waddenschilder Geurt Busser.

De waddenschilder Geurt Busser staat vooral bekend om zijn aquarellen, waarmee hij landelijke faam verwierf. Grote werken, geschilderd op zijn boot of vanuit zijn vrachtwagen, met hoge luchten boven een ijle horizon. Naast de aquarellen maakt Geurt Busser ook kleine landschapjes in Oost Indische inkt; met enkele lijnen zet hij de Waddenzee of de Noordpolder treffend neer.

Additional Information

Soort origineel