Telefoonnummer Ongering

Welkom bij Ongering!

terug naar overzicht

Aap,noot,mies

Availability: Out of stock

Los € 120,00
Litho 129/190 - 1972
Maat 57 - 76
Reinier Lucassen, 1939-
origineel

Om te bestellen neem contact op met Ongering.
050 - 312 36 77 of met mail naar
info@ongering.nl
next
Aap,noot,mies

Alle afbeeldingen


Klik op de afbeelding om te vergroten.

Details

Reinier Lucassen (Amsterdam, 1939) is een Nederlands kunstschilder. Hij is een vertegenwoordiger van de schilderstroming die nieuwe figuratie wordt genoemd. Anderen in deze stroming zijn Alphons Freijmuth, Pieter Holstein, Etienne Elias en Roger Raveel. In 1986 exposeerde hij voor Nederland in het Rietveldpaviljoen op de Biënnale van Venetië.

Lucassen studeerde aan de Rijksnormaalschool voor tekenleraren in Amsterdam. Hij ontwikkelde vanaf 1960 een figuratieve schilderstijl die herkenbare elementen uit het dagelijks leven combineert met abstracte symbolen. Zijn werk uit de begintijd wordt gezien als een Europese antwoord op de popart.

Lucassen combineerde vanaf het begin triviale elementen, zoals stripfiguren, schemerlampen, leunstoelen en planten, met grote felgekleure vlakken en expressieve elementen. Sinds 1980 maakt hij kleiner, ingetogener werk, bijvoorbeeld uit eenvoudige punten opgebouwde krachtige tekens, in de verte herinnerend aan de dotpaintings van aborigines. Typerend voor de stijl van Lucassen is dat hij vaak lettertekens op picturale wijze in het beeld integreert en de werken soms poëtische of raadselachtige titels meegeeft. De assemblages die hij maakt, zijn opgebouwd uit alledaagse materialen als hout, blik of rubber die door hun ordening een nieuwe betekenis suggereren.

Lucassen stelde tentoon in binnen- en buitenland. Hij was jarenlang hoofddocent schilderkunst aan de AKI te Enschede. Hij werd lange tijd vertegenwoordigd door galerie Espace te Amsterdam. Sinds het overlijden van beide eigenaars daarvan wordt hij vertegenwoordigd door Galerie Nouvelles Images in Den Haag

Additional Information

Soort origineel