Telefoonnummer Ongering

Welkom bij Ongering!

terug naar overzicht

Ponte a Santa Trinita Florence

Availability: In stock

Gelijst € 450,00
Ets in oplage van 100
Ets
Maat 103 - 40
Franc van Oort, 1953-heden
origineel

Om te bestellen neem contact op met Ongering.
050 - 312 36 77 of met mail naar
info@ongering.nl
OR
Ponte a Santa Trinita Florence

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Details

Frank van Oort is geboren te Soest in 1953, in een lange rij van artiesten. Onder zijn voorouders zijn een meester-drukker, een politieke cartoonist, en zijn vader, een auteur en illustrator van kinderboeken. Als jongen had hij een fascinatie voor illustraties en etsen, die overvloedig aanwezig waren in zijn omgeving. Hij werd vooral geïnspireerd door een grote overzichtstentoonstelling van het werk van MC Escher, en was zeer verbaasd over het effect dat deze prenten op hem hadden.

Als jonge man werd Frank aangemoedigd door zijn familie en zijn tekenleraar om zijn artistieke neigingen na te streven. Van 1972-1975 volgde Franc de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij een lesbevoegdheid verwierf. Kort daarna ontmoette Frank zijn toekomstige vrouw Sylvia, die hij volgde naar Canada,waar hij grafiek cursussen volgde bij Concordia in Montreal. Terug in Nederland nam hij een baan als kunstdocent op zijn oude middelbare school. Na twee jaar echter, realiseerde hij dat het onderwijs niet zijn roeping was en richtte zijn aandacht op illustreren, aquarel schilderen en etsen.

Na een paar jaar van frequente tentoonstellingen en optredens op kunstmarkten emigreerde Frank en zijn gezin, inmiddels uitgebreid met dochter Linda en zoon Marcel, naar Canada in 1985. Gelukkig in zijn nieuwe omgeving, genoot Frank van de open ruimtes, ontspannen sfeer, en de vele onderwepen. Frank nam jarenlang deel aan kunstmanifestaties in Ottawa, Kingston en Toronto, en aan talloze solo-en groepstentoonstellingen in galeries in Ontario.

Additional Information

Soort origineel