Al vier generaties een familiebedrijf

Sibbele Ongering (1882-1954)
door Jan Altink

Carel Ongering (1914-1982)

Sibbele Ongering (1949)

Marcel Ongering (1988)

kunsthandel en lijstemakerij ongering

Even voorstellen

Marcel Ongering, met trots de eigenaar van  Kunsthandel en Lijstenmakerij Ongering dat al meer dan 100 jaar een begrip is in de stad Groningen. 

Als vierde generatie in de familie run ik dit bedrijf vol plezier. Met een passie voor detailhandel is een eigen onderneming een droom die uitkomt. 

Ons bedrijf is al meer dan 100 jaar de specialist voor het inlijsten van uw werk. Hierbij komt een goed advies op de eerste plaats. Tevens bieden wij een ruim assortiment aan kunst aan. Voor bewoners in Groningen hebben wij een extra service; lijst aan huis. Waarbij wij bij u langs komen voor advies op maat. 

Genoten opleiding: Bachelor Small Business & Retail Management. Werkervaring: meer dan vijftien jaar in de detailhandel.

De geschiedenis

De firma Ongering heeft nieuwe banden met het Groninger culture leven. Sibbele Ongering begon in de twintiger jaren een lijstenmakerij in een opslagplaats voor schilderbenodigdheden aan het Schuitendiep. Deze Sibbele Ongering was bevriend met Jan Altink, een vooraanstaand lid van de beweging “de Ploeg”. Veel Ploegleden vonden bij Sibbele een plek om te exposeren.
Sibbele en zijn familie werden meerdere malen geportretteerd door leden van deze beweging. Jan Altink is tot zijn dood kind aan huis geweest bij de familie Ongering.

Begin jaren 50 werd het pand in de Oude kijk in ‘t Jatstraat gerenoveerd door Job Hansen, een architect en lid van De Ploeg. In 1953 verhuisde de winkel vanaf de Gelkingestraat hier naar toe.

Op 1 oktober 2016 is de zaak overgenomen door de vierde generatie; Marcel Ongering. Hij neemt hierbij het stokje over van zijn vader Sibbele Ongering.