Mogelijkheden

Lijst soorten

Houtenframe
Van ornament, naar blankhout, kleur en baklijsten.
Met het houtenframe zit er altijd wat voor u bij.

Alluminiumframe
De vele verschillende profielen en grote keuze in kleuren maken de mogelijkheden met aluminium profielen oneindig. De aluminium lijsten geven een moderne look aan uw foto of kunstwerk. Beleef aluminium in zijn mooiste vorm en laat u inspireren

collage houten profielen

pASSE-PARTOUT

Passe-partoutkarton heeft veel verschillende functies en moet hierdoor dan ook aan hoge eisen voldoen. Voor de esthetische functie heeft Moorman de keuze uit vele kleuren en structuren. Voor de beschermende functie is de kwaliteit van het passe-partoutkarton altijd zuurvrij. Hierdoor blijft het kunstwerk in goede conditie. Tevens heeft passe-partourkarton een afstandshoudende functie tussen het glas en het ingelijste werk.

GLASSOORTEN

Floatglas

Floatglas is het reguliere glas dat wij gebruiken. Hangt het ingelijste werk op een donkere plek? Dan is floatglas een prima glassoort. 

Artglas

Artglas ook wel bekend als “museumglas” geeft tot 95 procent geen lichtreflectie in het glas. Wij raden onze klanten aan hiervoor te kiezen op het moment dat het ingelijste werk vlakbij een raam komt te hangen. Dit glas zorgt ervoor dat je geen lichtreflectie hebt. De prijs van dit glas hangt af van de grote van het werk. 

Wat kunnen wij nog meer?

Vlak maken

Hoewel papier vaak vlak lijkt, is dat meestal niet zo.

Door temperatuurverschillen kan papier meer of minder gaan bobbelen wat het kijkplezier niet ten goede komt. Dit is op te lossen door het met zuurvrije lijm te plakken in een vacuümpers. Ook werk met veel spanning in het papier is op deze manier doorgaans weer helemaal vlak te maken.

 

Opspannen

Veel kunst moet opgespannen worden, zoals olieverf, borduurwerk, batikken, fotoprints op linnen en canvasprints. Borduurwerken en batiks die met glas worden ingelijst worden op zuurvrij karton omgespannen.

Al het andere materiaal wordt opgespannen op een spieraam omdat linnen vaak gaat werken onder invloed van temperatuursschommelingen. Door middel van de spietjes kan het doek dan weer strak komen te staan.

Het doek kan in plaats van aan de zijkant ook onzichtbaar aan de achterkant worden vastgezet. Hiervoor moet wel voldoende ruimte aanwezig zijn rondom het kunstwerk. Deze manier van spannen wordt vaak toegepast wanneer een baklijst wordt gebruikt zodat het werk en de zijkanten zichtbaar blijven.

Oude olieverven waarvan het raamwerk kromgetrokken is herspannen we ook vakkundig en met veel zorg. En zoals voor alles wat wij leveren geldt: ook opspannen kan op elke maat.

Restaureren

Een schilderij restaureren kan niet zomaar. Eerst wordt er gekeken wat de staat is van het werk om dit vervolgens te bespreken met onze restaurateur. Als er duidelijk is wat er gedaan moet worden zal er een offerte worden gemaakt en deze wordt aan u voorgelegd. 

Schilderij schoonmaken

Vaak zijn schilderijen vies geworden doordat ze hangen in ruimtes waar gerookt wordt of waar een open haard is. Als de vernis er af wordt gehaald, levert dit vaak mooie resultaten op.